Hur redovisar jag egna utlägg?

Fyll i milersättningar och traktamenten under "Reseutlägg" när du skapar fakturan.

Var noggrann med att fylla i informationen om dina resor så att dina utlägg kan behandlas så fort som möjligt. På det sättet slipper du onödiga förseningar i dina löneutbetalningar.

Skriv från vilken adress (gata, ort) du startat och vart du har stannat. Fyll även i datum och tid.

Vill du att vi lägger till reseutläggen på fakturan?

Reseutläggen bör man ta med i beräkningen när man offererar kunden. Du kan antingen ha med kostnaderna färdigt i offerten, eller fakturera dem separat genom att på faktura skriva:

Utfört arbete följande period: dd.mm.åååå-dd.mm.åååå x kr

Reseutlägg följande period: dd.mm.åååå-dd.mm.åååå x kr

Du kan själv välja om du vill att utläggen syns på fakturan och kunden blir fakturerad dem. Isåfall klickar du i "Lägg till reseutlägg automatiskt på fakturan".

Vill du inte att kunden blir faktuerad utläggen, klickar du bort "Lägg till reseutlägg automatiskt på fakturan". På så vis faktureras kunden inte utläggen, men du får dra av dem på skatten. Du får alltså skattefritt tillbaka motsvarande summa som du lagt ut.

Hur redovisar jag kostnader om jag har rest kommunalt?
Redovisa dem som reseutlägg och skicka in kvittona till oss.

För mer detaljerad information kan du läsa på skatteverkets hemsida.